Wermkon och WermKon Security är på plats med HSE Specialister

För att skapa en hälsosam och säker harbetsmiljö för alla anställda inom batterisektorn krävs ett omfattande HSE arbete. På Wermkon använder vi systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) som verktyg för att hjälpa till att förebygga arbetsrelaterade skador och sjukdomar. Det innebär bland annat att vi tar fram och inför rutiner för hanteringen av olika typer av kemikalier. Vid hantering av CMR-klassificerade kemikalier finns en rad regler att följa, på arbetsmiljöverket kan du skaffa dig kunskap kring vad som gäller vid arbeta med CMR-klassificerade ämnen.

I vårt arbete för batterisektorn stöter vi ofta på problem med bland annat:

  • hanteringen av cancerframkallande och mutagena ämnen som Kobolt och Litium
  • hanteringen av brandfarliga varor
  • användandet av rätt PPE (personlig skyddsutrustning) för miljön.

Med kunskap kring farorna, lagarna och förordningarna står vi på Wermkon redo med vår expertis varje dag, året om för att kunna följa tidsplanering och anpassa arbetsdagarna utefter era önskemål.

Om Novo Energy Batterifabrik Torslanda Göteborg

Volvo Cars är ett av de mest välkända och respekterade bilmärkena i världen.  Northvolt är en ledande leverantör av hållbara, högkvalitativa battericeller och system, med målet att leverera världens grönaste litiumjonbatteri. Tillsammans har de bildat ett joint venture, NOVO Energy, för att driva nästa generation av helt eldrivna Volvobilar. Gigafactory i Göteborg kommer att vara en av de största cellproduktionsanläggningarna i Europa, med en potentiell årlig cellproduktionskapacitet på upp till 50 gigawattimmar (GWh) – vilket möjliggör en leverans av batterier till cirka en halv miljon elbilar per år.  Den toppmoderna forsknings- och utvecklingsanläggning kommer att samla ledande expertis från hela världen för att skapa nästa generations battericeller. Volvo Car Group och Northvolt går samman för att utveckla och producera batterier.

Läs mer om NOVO.

 

 

Kontakt
Johan Bengtsson
Företagschef - WermKon Security