WermKon grundades 2015 av Lena Jonsson som såg ett behov av förbättrad säkerhet och arbetsmiljö på marknaden. Ingen annan aktör levererade HSE som en kärnverksamhet. Lena identifierade en möjlighet att nischa en verksamhet med specialkompetens inom ett område där efterfrågan var stor.

Det var när Lena Jonsson arbetade inom industrin som hon upptäckte ett glapp. Det fanns ett behov av en mer strukturerad arbetsmiljö för att säkerställa säkra arbetsplatser. Med en stark tro på vikten av säkerhet, en trygg arbetsmiljö och en drivkraft att göra skillnad, la Lena grunden för det som är Wermkon idag.

Med säkerhet i fokus från start

Till en början fanns det ett visst motstånd i branschen, då många aktörer var fast i gamla arbetssätt och inte prioriterade säkerhet och arbetsmiljö. Idag har dessa frågor klättrat högt på agendan, både inom industrin och i samhället i stort. Som ett resultat av det ökade fokuset på att förebygga och åtgärda arbetsplatsolyckor samt psykisk ohälsa, finns det nu ett stort behov av Wermkons erbjudande inom HSE.

Med åren har WermKon fortsatt att växa och stärka sitt erbjudande inom HSE. 2019 blev Wermkon utsedda till årets Di Gasell i Värmland, som arrangeras årligen av Dagens industri för att hylla företag som bidrar till ett växande näringsliv. Lena Jonsson utsågs dessutom till Di Gasell Sveriges kvinnliga entreprenör samma år.

Lena Jonsson, i varselkläder och skyddshjälm.

Lena Jonsson, VD, Wermkon


”Trots utmaningar som pandemin har vi fortsatt att anpassa oss och stärka vår kompetens för att alltid ligga i framkant inom HSE.”


Vårt unika HSE-erbjudande

På Wermkon är vi specialister på HSE, det är vår kärnkompetens, vilket gör oss unika på marknaden. Vi har implementerat ett arbetssätt som kombinerar teori med praktik, där våra konsulter gör personliga bedömningar direkt på arbetsplatsen. Detta skiljer oss från konkurrenter som ofta arbetar på distans.

”Att vi kan vara on site med helhetsfokus på HSE är det som gör oss unika. Det är det här vi gör och vi gör det riktigt bra.”

Vi levererar det vi lovar

I enlighet med vårt unika arbetssätt så arbetar vi även efter att alltid leverera högsta kvalitet och säkerställa en hög kundnöjdhet. Detta gör vi genom att fortsätta arbeta nära våra kunder, vara närvarande on site och se till att standarder och certifieringar efterlevs. Därmed är vi certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001  samt ISO 45001. Detta säkerställer att vi lever upp till de högsta kraven och standarderna inom de branscher vi arbetar inom.

Vår mission och våra värderingar

Vår mission på Wermkon är att skapa säkrare arbetsmiljöer och förbättra välmående på arbetsplatser genom att erbjuda expertis inom HSE. Våra kärnvärden inkluderar säkerhet, kvalitet, kundnöjdhet och hållbarhet.

Vår vision är att frigöra tid och skapa säkra arbetsplatser, för att alla ska komma hem tryggt.

En stabil företagskultur

För Lena Jonsson innebär ledarskap att vara inkluderande och bygger på en tillit till medarbetarnas förmåga. Hon tror på självledarskap där alla är delaktiga och ansvarstagande. Genom att skapa en trygg och inkluderande arbetsmiljö har hon format ett engagerat team som delar hennes passion för att göra arbetsplatser säkrare.

”Jag tror på människor och deras förmåga.”

Vi ser framemot att fortsätta vår resa mot säkrare arbetsplatser och hoppas du vill följa med oss på vägen!

 

Vision
Frigöra tid och skapa säkra arbetsplatser
Kvalitet- och miljöstyrning
Certifierade inom kvalitet - och miljöstyrning

Vill du att vi kontaktar dig?

Kontakta oss - Stor variant
Nyhetsbrev
GDPR