Hanna sitter vid sin dator på sitt kontor på Wermkon.

Hanna Lundgren är HR och Hållbarhetschef på Wermkon. Hon är spindeln i nätet som har koll på det mesta. Struktur, utveckling och nya utmaningar hör till Hannas vardag och för henne är det viktiga faktorer för att trivas på jobbet. Tillsammans med ett härligt team ser hon och kollegorna till att bidra till en positiv atmosfär på Wermkon och skapa säkra och trygga arbetsplatser.

Hannas resa på Wermkon började våren 2021 i rollen som HR-ansvarig, och sedan dess har hennes roll utvecklats i raketfart och arbetsområdet har breddats. Idag arbetar Hanna fortfarande med personalfrågor och rekrytering men också med internrevisioner och en hel del internt administrativt arbete.

– Till stor del handlar det interna administrativa arbetet om våra ISO-certifieringar. Wermkon är certifierade inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Inom dessa områden ställs det höga krav och det är många dokument att hålla reda på, berättar Hanna. Det är också det internrevisionerna till stor del handlar om – ISO-certifieringar. Dels har vi egna internrevisioner, men vi konsulterar även andra företag och hjälper dem att gå igenom dokument för att se om någon form av komplettering behöver göras, berättar Hanna.

Från personlig assistent till HR-ansvarig

I grunden är Hanna personalvetare från Karlstads universitet, med många års erfarenhet inom vården.

– Jag arbetade som personlig assistent i ganska många år. Andra tjänster dök upp inom branschen och jag hoppade bland annat på en tjänst som enhetschef på ett korttidsboende inom äldreomsorgen. Men efter ett par år kände jag att jag ville utvecklas, lära mig nya saker och ta mig vidare!

Det var då Hanna sökte jobbet som vikarierande HR-ansvarig på Wermkon, som efter en tid blev en fast tjänst, men som hon då inte visste skulle leda till stora möjligheter för utveckling.

– Jag älskar att lära mig nya saker och bygga på min kompetens och ju mer man tar sig an, desto fler preferenser får man. Jag kan känna mig supernervös inför nya uppgifter men när jag har genomfört dem får jag ofta en euforisk känsla i kroppen. När kunskapsbanken är påfylld känner jag mig jättenöjd, säger Hanna med ett stort leende.

På Wermkon utvecklas man tillsammans med ett kreativt team

Roligt, utmanande och kreativt. Så beskriver Hanna att det är att jobba på Wermkon.

– Här lär man sig nya saker hela tiden, vilket kan vara utmanande men också väldigt utvecklande. Ingen dag är den andra lik. Även om jag har min dagliga to-do-list, dyker det ofta upp andra saker och då gäller det att kunna prioritera och vara kreativ för att lösa det så snabbt som möjligt, säger Hanna.

Lösningsfokus och positivitet verkar genomsyra hela arbetsplatsen. Hanna beskriver sina kollegor som glada, positiva och arbetsvilliga. Här är man inte rädd för att anta nya utmaningar och problemlösa.

– Det sitter verkligen inte fast hos våra konsulter. De är fantastiskt duktiga och jag är så stolt över allihop. Vi får väldigt mycket positiv feedback från våra kunder. Många är återkommande och vill förlänga avtal för att det funkar så bra med personalen, säger Hanna glatt.

Det är tydligt att det är en fin team-känsla på Wermkon med en härlig blandning av skratt och allvar. Hanna berättar vidare att transparens, hjälp och stöttning alltid står i centrum.

– Jag skulle nog vilja säga att det är bland det bästa med att arbeta på Wermkon, öppenheten och att vi hjälper varandra. Jag tycker det är viktigt att få människor att känna att det är okej att också visa sig ledsna och sårbara. Kommer man och ber om hjälp med något är det viktigt att man känner att problemet tas på allvar och att man snabbt får hjälp och stöd, oavsett om det gäller jobb eller privatliv.

Att bli en del av Wermkon

För att söka sig till Wermkon är det fördelaktigt om man har koll på arbetsmiljö eller är utbildad inom skyddsronder eller ledarskap. Men det är inte utbildning som är det primära! Hanna berättar att de i försa hand, vid en rekrytering, snarare kollar på personlighet och erfarenhet.

– Det är ju som för mig, skrattar Hanna. Jag hade fem års erfarenhet som chef men hade ingen aning om industrin när jag började här, men de vågade satsa på mig ändå! Men jag skulle ändå säga att det är personligheten som väger tyngst. Man behöver passa in i vårt team som är en mix av personligheter, erfarenheter och åldrar, för det är den mixen som gör att det funkar så bra, och den vill vi behålla!

Här är man väldigt noga med att ge alla nyanställda en grundlig introduktion, som är olika lång beroende på tidigare erfarenhet och vad man själv känner att man behöver. Efter introduktion lämnas man inte ensam. Som anställd ska man alltid känna att man har teamet i ryggen, även om man arbetar själv ute på site.

– Nästa steg för mig är att jag även ska börja hjälpa till ute på site i vissa projekt. Gå skyddsronder, se till att alla har rätt utrustning och tillstånd. Säkra arbetsplatserna, helt enkelt. I och med en ny roll är det väldigt skönt att veta att man har sitt team i ryggen som man alltid kan få stöttning från, avslutar Hanna med ett leende.